Startup laat ondernemers gratis factureren (Dutch only)

Startup laat ondernemers gratis factureren (Dutch only)
Rate this post
Bron: Telegraaf 4 february 2015
ROTTERDAM – De snelste manier om veel klanten te krijgen is om gratis iets nuttigs aan te bieden.

Door Alfred Monterie

Iedereen gebruikt Google, Facebook en WhatsApp omdat hun dienstverlening prima werkt en niets kost.

Ook in de zakelijke wereld begint dit bedrijfsmodel aan te slaan. Een van de pioniers is het Nederlandse InvoiceSharing. Met volledig gratis distributie van elektronische facturen zet deze startup de wereld van de financiële software op zijn kop.

Waar concurrenten deze toepassing tegen betaling aanbieden, verdient het bedrijf uit Rotterdam alleen aan de financiële diensten die hier als extra’s aan zijn gekoppeld.

GRATIS VERSTUREN

Zowel het versturen als het ontvangen van facturen worden kostenloos aangeboden, alsmede de koppelingen met een facturatie- of financieel systeem, validatie en opslag. InvoiceSharing is aan diverse boekhoud- en ERP-softwarepakketten naadloos gekoppeld. Overtypen van facturen is niet meer nodig. Ook kan geen informatie verloren gaan.

Volgens directeur/oprichter Jeroen Volk kan hiermee wel 50% worden bespaard op de verwerking van facturen. Een ander voordeel is een betere beheersing van de kasstromen. Binnenkomende facturen kunnen eerder dan noodzakelijk worden betaald. Crediteuren die dat op prijs stellen, krijgen sneller hun geld als ze daar een redelijk bedragje voor over hebben. Bij elektronische facturatie hoef je voor deze ‘omgekeerde factoring’ alleen een betaalknop toe te voegen. Anders dan bij papieren facturen kunnen de administratieve kosten beperkt blijven.

De premie hangt af van het risicoprofiel. Als de betaalhistorie van de debiteur bekend is, valt die premie makkelijk te berekenen. Andersom kan een bedrijf via factoring bedragen van debiteuren tegen een kleine discount eerder betaald krijgen. InvoiceSharing verdient aan het aanbrengen van klanten aan leveranciers van dit soort financiële diensten, en de verkoop van aanvullende modules en apps.

‘MEER OMZET’

Naast kostenbesparing en een betere beheersing van kasstromen biedt InvoiceSharing ook mogelijkheden om meer opbrengsten te verwerven. Volk: „Via de uitgaande facturen kan je zien wie wat heeft besteld. Het is bijvoorbeeld mogelijk op de bedrijfstelefoon van de accountmanager een melding te laten verschijnen als een klant iets boven een bepaald bedrag heeft gekocht. In plaats van drie keer per jaar een kop koffie met een belangrijke afnemer te drinken kunnen ze dan op het juiste moment bellen.”

InvoiceSharing kan zo een alternatief vormen voor een duur CRM-systeem voor het onderhouden van contacten met klanten. Bovendien biedt dit kansen aan ondernemers in het midden- en kleinbedrijf die zo’n soort systeem vaak niet hebben. Ook werken veel CRM-systemen niet real time, waardoor je te laat reageert.

Vaak worden de facturen als pdf’s uitgewisseld. InvoiceSharing heeft klanten van groot tot klein. Een andere startup, go2UBL, biedt de mogelijkheid facturen om te zetten in het UBL-formaat, een standaard voor de uitwisseling van documenten. InvoiceSharing biedt dit tegen betaling aan. UBL wordt behalve voor facturen ook voor vrachtbrieven en pakbonnen gebruikt.

zie het gehele artikel: http://www.telegraaf.nl/dft/dftavond/23635907/__Startup_laat_ondernemers_gratis_factureren__.html

 

Click here to submit your review.


Submit your review
* Required Field


1 comment

Write a comment
 1. Rein
  Rein 4 February, 2015, 16:19

  Beste mensen,
  dit lijkt heel interessant!

  Veel succes met de verdere ontwikkeling.

  Groetjes,
  Rein

  Reply this comment

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*